Reizigersadvisering en -vaccinaties

COVID19 IgG Antibody test

De serologische test is een bloedtest waarmee aangetoond kan worden of er antistoffen Corona (lgG) in het bloed aanwezig zijn. Antistoffen worden aangemaakt als reactie op een virusbesmetting. Op het moment dat je een besmetting met een virus doormaakt, gaat het lichaam als reactie antistoffen aanmaken. Na ongeveer drie weken zijn antistoffen, voor in dit geval SARS-CoV-2, voor ons zichtbaar. Aan de hand van de serologische test kunnen we zo bepalen of je COVID-19 hebt gehad.
Let op: het is nog niet zeker dat je beschermd of ‘immuun’ bent voor COVID-19 nadat je een besmetting hebt doorgemaakt.

Deze test, op basis van dry blood spot, is geschikt voor:
  • Mensen die willen weten of ze aan Covid19 zijn blootgesteld en die antilichamen tegen het SARS Cov-2-virus dragen maar geen symptomen hebben gehad.
  • Mensen die onlangs griepachtige ademhalingsziekte hebben gehad, niet is bevestigd door virustest en al minstens 7 dagen geen symptonen hebben.
  • Mensen die onlangs een infectie Covid19 hebben gehad, bevestigd is door PCR test en 7 dagen geen symptonen hebben gehad.
  • Mensen die recent zijn gevaccineerd en willen weten of er antilichamen zijn gevormd.

     
Wanneer kan je testen:
  • Als u momenteel griepachtige verschijnselen of een recent bevestigd geval van COVID91 heeft, wacht dan tenminste 7 dagen nadat u hersteld bent. Voorkeur tenminste 20 dagen nadat uw symptonen voor het eerst begonnen. Te vroeg testen heeft uw lichaam misschien niet genoeg tijd om antilichamen aan te maken.
  • De beste tijd om te testen is 20 dagen of meer nadat u de vaccinatie heeft gehad. Te vroeg testen heeft uw lichaam misschien niet genoeg tijd om antilichamen aan te maken.

De uitslag van een in de kliniek uitgevoerde serologische test ontvang je via een mail binnen enkele dagen.  We zullen deze test uitvoeren door een gediplomeerde en opsturen naar ons laboratorium.

Kosten voor deze test zijn: € 47,95
 
Nieuws & Actueel
28
Jul
PNEUMOKOKKEN
Lees meer
17
Jun
PCR TESTEN
Lees meer
09
Jun
Gordelroos
Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mail adres in, om uzelf aan te melden voor
de Travel Doctor Nieuwsbrief
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert