Reizigersadvisering en -vaccinaties
25 april is Wereldmalariadag
Travel Doctor

25 april is Wereldmalariadag

24-04-2012
25 april is het Wereldmalariadag en staan we stil bij de wereldwijde inzet voor het effectief bestrijden van malaria overal ter wereld. Malaria is een van de meest bedreigende infectieziekten in de (sub)tropen. Daarom wil ook Travel Doctor hier extra aandacht aan besteden.

Wat is malaria?

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een parasiet. De parasiet wordt op de mens overgedragen door middel van een steek van een malariamug. De malariamug steekt van zonsondergang tot zonsopgang.

Malaria in cijfers
  • Malaria komt voor in meer dan 100 landen wereldwijd;
  • En op 3 verschillende werelddelen (Afrika, Azië en Zuid-Amerika);
  • Malaria maakt jaarlijks meer dan 200 miljoen slachtoffers, waarvan meer dan 1 miljoen dodelijke;
  • Elke 30 seconden overlijdt een kind aan malaria;
  • Jaarlijks lopen circa 30.000 reizigers malaria op tijdens vakantie of werkbezoek.
Hoe voorkomt u malaria?

Indien u naar een land reist waar malaria voorkomt, wordt geadviseerd om malariatabletten te slikken. Verder wordt het gebruik van DEET en een klamboe geadviseerd. Maak daarom 6 tot 8 weken vóór uw vertrek een afspraak met Travel Doctor om gezond op reis te gaan én gezond weer terug te komen zonder malaria.

Tijdelijk 10% korting op Deet en klamboes

In verband met Wereldmalariadag krijgt u nu 10% korting op Deet en klamboes in de webshop van Travel Doctor. Deet en klamboes werken preventief tegen malaria, zodat u in ieder geval goed beschermd bent (naast uw malariatabletten). Indien u de kortingscode malaria invult, wordt de 10% korting verrekent. Deze actie loopt tot 1 juni a.s. Bovendien betaalt u geen verzendkosten bij een bestelling vanaf € 25,= in de webshop.

Voor meer (Engelstalige) info en donaties kijk op: www.malaria.org


 
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert