Reizigersadvisering en -vaccinaties
Dengue is een ziekte in opmars
Travel Doctor

Dengue is een ziekte in opmars

05-06-2013
Dengue, een ziekte in opmars
Dengue is een ziekte in opmars. Deze virusziekte kwam in het verleden alleen voor in tropische landen, maar dat is verleden tijd. De WHO (World Health Organization) schat dat dengue (knokkelkoorts) elk jaar zorgt voor 50 miljoen infecties, waarvan een half miljoen gevallen ziekenhuisbehandeling nodig heeft. Rond 12.500 gevallen van dengue zijn fataal. Dengue is een virusziekte die wordt overgedragen door de beet van een mug. Deze mug steekt overdag. De denguemug (tijgermug) is herkenbaar aan haar zwart wit gestreepte pootjes.

Symptomen Dengue
De symptomen van Dengue zijn een plotselinge en snel oplopende koorts, spier en gewrichtspijnen, diarree, pijn achter de ogen, hoofdpijn en soms huiduitslag. Deze eerste verschijnselen worden door een huisarts vaak niet herkent, omdat het lijkt op griep.

Voorkomen van Dengue
Er bestaat helaas geen vaccinatie tegen Dengue en de Dengue mug is overdag aktief. Indien u naar een land reist waar Dengue voorkomt is het dus belangrijk dat u zich overdag goed tegen de muggenbeten beschermt. Dit kan door middel van muggenwerende insektenspray met DEET erin, bedekkende kleding dragen en eventueel een klamboe voor tijdens de middagdutjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Wat is Deet?
TravelDeet® is het beste middel om insectenbeten te voorkomen! Het werkt snel, langdurig en is zeer effectief en uitermate geschikt voor landen waar dengue (en malaria) voorkomt!

TravelDeet® beschermt de huid tegen diverse soorten stekende insecten zoals muggen (Europese en tropische), knutjes, midges maar ook tegen steekvliegen, daasvliegen en zelfs tegen teken. Het actieve bestanddeel DEET is een door de overheid geregistreerde toevoeging en voldoet aan alle eisen. DEET zorgt ervoor dat de huid onaantrekkelijk is voor insecten, het brengt de mug in verwarring waardoor deze wegblijft en opzoek gaat naar een ander slachtoffer.
Het percentage DEET is bepalend voor de werkingsduur van het insectwerende middel. Hoe hoger de concentratie, hoe langer het werkt.

TravelDeet®is leverbaar in 3 varianten:
TravelDeet® gel, bevat 30% deet en is ca.5,5 uur werkzaam.
TravelDeet® spray, bevat 40% deet en is ca.8 uur werkzaam.
TravelDeet® lotion, bevat 50% deet voor een extra lange werkzaamheid tot ca. 10 uur

Voor meer informatie over Dengue kunt u contact opnemen met een van de 50 vestigingen van Travel Doctor.
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert