Reizigersadvisering en -vaccinaties
Een goede voorbereiding begint 6 tot 8 weken vr uw vakantie
Travel Doctor

Een goede voorbereiding begint 6 tot 8 weken vr uw vakantie

21-07-2011
Raadpleeg uw specialist als u onder behandeling bent. Bepaalde ziekten kunnen in warmere landen verergeren (overigens kunnen andere ziekten ook verbeteren). In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld als er tijdens de reis bepaalde voorzieningen nodig zijn) kunt u ook contact opnemen met (de medische afdeling van) uw luchtvaartmaatschappij. Travel Doctor werkt met gespecialiseerde en gecertificeerde  huisartsen die u altijd een Intakeformulier inclusief Gezondheidsverklaring laten invullen.


Laat Travel Doctor u adviseren welke vaccinaties u voor uw bestemming nodig heeft om zo min mogelijk gezondheidsrisico te lopen. Travel Doctor werkt volgens de laatste richtlijnen van het LCR.


Als u het laatste half jaar  niet bij de tandarts bent geweest, ga dan voor de zekerheid voor een controle. Een bezoek aan de plaatselijke tandarts kan risico met zich meebrengen.
 

Neem uw medicijnen mee in uw handbagage. U kunt vertraging krijgen waardoor u niet op tijd uw medicijnen in kunt nemen en uw bagage kan zoekraken. Daarnaast zijn de bagageruimten van vliegtuigen zeer koud en kunnen uw medicijnen bevriezen zodat ze niet meer bruikbaar zijn. Medicijnen voor diabetici die koel bewaard moeten worden, kunt u bewaren in een speciaal reiskoeltasje, verkrijgbaar via de webshop van Travel Doctor  Klik hier voor de webshop.


Als u bril- en/of lenzendragend bent, neem dan een reservebril of reserve contactlenzen alsmede lensvloeistoffen e.d.
 

Neem een eenvoudige EHBO-set mee. Deze zijn ook verkrijgbaar bij uw Travel Doctor vestiging of via de webshop: Klik hier voor de webshop.


Ga zoveel mogelijk uitgerust op reis, het andere klimaat en het andere voedsel kunnen uw lichamelijke evenwicht in grote mate verstoren. Neem bij aankomst op uw bestemming ook de tijd om te acclimatiseren en houdt rekening met het tijdverschil en de eventuele jetlag. De risico's die u op reis loopt zijn ook  voor een gedeelte afhankelijk van de manier waarop u reist en logeert. Ga daarom bij uzelf te rade of neem contact op met uw dichtstbijzijnde Travel Doctor.
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert