Reizigersadvisering en -vaccinaties
Hepatitis A uitbraak in Noord-ItaliŽ
Bestel online bij Travel Doctor
Afbeelding
U kunt hier online Deet, ORS, Klamboes, EHBO-kits & andere reisartikelen bestellen.
Naar de webshop
Travel Doctor

Hepatitis A uitbraak in Noord-ItaliŽ

29-08-2013
Sinds begin dit jaar zijn al meer dan 350 gevallen van hepatitis A vastgesteld in Noord-Italië. Dat is een toename met 70% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bijna de helft van de zieken moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Het overgrote deel van de gevallen werd vastgesteld in zeven Noord-Italiaanse regio’s (Trento, Bolzano, Emilia-Romagna, Lombardië, Friulië, Piemont en Veneto). Ook in het zuidelijke Apulië zijn gevallen geregistreerd.

De oorsprong van de uitbraak is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat diepgevroren bessen aan de oorsprong liggen van de uitbraak. Eerder dit jaar werden ook 15 gevallen in Duitsland, Nederland en Polen gesignaleerd bij mensen die een ski-vakantie in Bolzano hadden doorgebracht en die diepgevroren bessen of gebak met bessen hadden gegeten.

Het Europese centrum infectieziekten ECDC in Stockholm raadt mensen die op vakantie gaan naar de getroffen streken aan om zich te laten vaccineren tegen hepatitis A. U kunt een afspraak maken bij een van de 49 vestigingen van Travel Doctor.
Nieuws & Actueel
28
Jul
PNEUMOKOKKEN
Lees meer
17
Jun
PCR TESTEN
Lees meer
09
Jun
Gordelroos
Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mail adres in, om uzelf aan te melden voor
de Travel Doctor Nieuwsbrief
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert