Reizigersadvisering en -vaccinaties
Hepatitis B-inenting voor alle kinderen
Bestel online bij Travel Doctor
Afbeelding
U kunt hier online Deet, ORS, Klamboes, EHBO-kits & andere reisartikelen bestellen.
Naar de webshop
Travel Doctor

Hepatitis B-inenting voor alle kinderen

26-09-2011
Eerder dit jaar werd al  bekend gemaakt dat álle kinderen tegen hepatitis B gevaccineerd gaan worden via het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Voorheen kwamen alleen kinderen uit bepaalde risicogroepen voor de hepatitis-B-vaccinatie in aanmerking.

Alle kinderen die op of na 1 augustus 2011 geboren zijn, krijgen nu de vaccinatie aangeboden. Vaccinatie zal geschieden met het combinatievaccin DKTP-Hib-HepB (difterie, kinkhoest, tetanus, poliomyelitis, Haemophilus influenza b en hepatitis B). Kinderen zullen dit vaccin in totaal vier keer toegediend krijgen (op de leeftijd van 2, 3, 4 en 11 maanden).

Buiten programma
Ook buiten het rijksvaccinatieprogramma laten veel mensen zich inenten die risico lopen op een hepaitis B-infectie. Voor veel landen wordt het aanbevolen, maar ook werknemers uit de gezondheidszorg en mensen die in seksuele relaties risico's lopen, krijgen inenting aangeboden.

Nederland volgt nu met de invoering van de algemene hepatitis B-inenting het advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) uit 1992 op. In de meeste (ook Europese) landen zit de vaccinatie al veel langer in het vaccinatieprogramma.
Nieuws & Actueel
28
Jul
PNEUMOKOKKEN
Lees meer
17
Jun
PCR TESTEN
Lees meer
09
Jun
Gordelroos
Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mail adres in, om uzelf aan te melden voor
de Travel Doctor Nieuwsbrief
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert