Reizigersadvisering en -vaccinaties
Hepatitis leidt nog steeds tot onnodig veel doden
Bestel online bij Travel Doctor
Afbeelding
U kunt hier online Deet, ORS, Klamboes, EHBO-kits & andere reisartikelen bestellen.
Naar de webshop
Travel Doctor

Hepatitis leidt nog steeds tot onnodig veel doden

24-10-2016
 Per jaar overlijden in Nederland zo'n 500 mensen door leverziekten die het gevolg zijn van een hepatitisinfectie. Het Erasmus MC en de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging maken zich grote zorgen over het hoge aantal sterfgevallen door Hepatitis B en C. Hepatitis B en C zijn infecties van de lever, die worden overgedragen door seksueel contact of besmet bloedcontact.

Op reis kunt u Hepatitis B of C oplopen indien u gebruikt moet maken van de gezondheidszorg in het land waar u reist. De hygiëne in deze landen kan minder zijn dan dat u gewend bent. Tevens wordt er vaak minder steriel gewerkt. Ook bij het zetten van piercings en tatoeages of bij een bezoek aan de barbershop kunnen naalden of mesjes gebruikt worden die besmet zijn met het Hepatitis B of C virus. Een andere belangrijke wijze van besmetting is via seksuele contacten met de lokale bevolking. 

Tegen Hepatitis B kunt u zich preventief beschermen door middel van een vaccinatie. Deze vaccinatie dient 6-8 weken voor de reis gegeven te worden. Voor Hepatitis C bestaat helaas geen vaccinatie 
Nieuws & Actueel
28
Jul
PNEUMOKOKKEN
Lees meer
17
Jun
PCR TESTEN
Lees meer
09
Jun
Gordelroos
Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mail adres in, om uzelf aan te melden voor
de Travel Doctor Nieuwsbrief
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert