Reizigersadvisering en -vaccinaties
Travel Doctor

PCR TESTEN

17-06-2020
Amsterdam, 18 juni 2020 – Coronalab en Travel Doctor gaan samenwerken om COVID-19 PCR testen aan te bieden aan reizigers. De nieuwe locaties zijn te vinden in Den Bosch, Eindhoven Airport en Venray en openen op dinsdag 23 juni. 
 
Coronalab, een initiatief van Microbe&Lab, is een door het RIVM is gevalideerd voor COVID-19 PCR diagnostiek. Het bedrijf startte als eerste in Nederland een test service voor het aanbieden van PCR testen aan reizigers. ‘Onze locatie in Amsterdam heeft inmiddels honderden reizigers geholpen en onze PCR certificaat wordt nu breed geaccepteerd. We kregen echter veel vragen of mensen ook in andere delen van Nederland terecht konden. Door de samenwerking met Travel Doctor kunnen we nu meer reizigers helpen’, aldus de Boer van Coronalab.
 
Travel Doctor is een landelijke reisvaccinatieorganisatie van gespecialiseerde en gecertificeerde huisartsen en verpleegkundigen. De Landelijk Huisartsenvereniging (LHV) heeft Travel Doctor verzocht zich te willen richten op coronavragen zonder directe klachten om de huisartsen, die hun handen al vol hebben aan het laten testen van mensen mét klachten, werk uit handen te nemen.
Travel Doctor geeft ook non-corona-verklarig af op basis van de sneltest. Deze test is vooral betrouwbaar bij het aantonen van afwezigheid van Covid-19.
Zij herkennen de toenemende vraag van reizigers: "Er zijn voor reizigers onvoldoende mogelijkheden om zich te kunnen laten testen. Daarbij werd vorige week duidelijk dat Aruba, Bonaire en Curaçao een verplichte PCR test gaan invoeren. De PCR test past goed binnen de dienstverlening van Travel Doctor”, aldus Ilse Kusters van Travel Doctor. 
 
Reizigers zijn een specifieke doelgroep want ze hebben geen klachten en kunnen daarom niet terecht bij de GGD. Daarbij verstrekt de GGD ook geen PCR certificaat om te gaan reizen. Om toch aan deze veel gestelde eis te voldoen biedt de PCR test service uitkomst. De test wordt afgenomen door zorgprofessionals en het laboratorium zorgt ervoor dat dit met spoed wordt geanalyseerd. In veel gevallen ontvangen de mensen de uitslag en het PCR certificaat al dezelfde dag. Dat is belangrijk omdat een PCR certificaat in veel landen of gebieden slechts 72 uur geldig is.
 
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert