Reizigersadvisering en -vaccinaties
Ruim 30% vakantiegangers is wel eens ziek op vakantie
Bestel online bij Travel Doctor
Afbeelding
U kunt hier online Deet, ORS, Klamboes, EHBO-kits & andere reisartikelen bestellen.
Naar de webshop
Travel Doctor

Ruim 30% vakantiegangers is wel eens ziek op vakantie

16-01-2012
Ruim 30% van de Nederlandse vakantiegangers is wel eens ziek geweest op vakantie. Dit blijkt uit een onderzoek dat Gezondopreis.nl liet uitvoeren door TNS NIPO. Meer dan de helft hiervan geeft aan dat ziekte de vakantie deels heeft verpest. Een klein deel van de vakantiegangers heeft zelfs wel eens zijn vakantie moeten afbreken vanwege ziekte.

Weinig informatie
Uit het onderzoek blijkt dat ruim 80 procent van de respondenten het belangrijk vindt om zich goed te laten informeren over gezondheidsrisico’s, maar daar nog niet naar handelt. De meeste respondenten die een risicoland bezoeken weten dat een gezond op reisadvies wordt aangeraden. Maar slechts de helft van deze groep bezoekt Travel Doctor of GGD.

Ziek in Egypte
Uit het onderzoek komen een paar opvallende feiten over de onderzochte risicolanden naar voren. Vakantiegangers die op vakantie zijn geweest naar Egypte zijn opvallend vaker ziek geweest dan gemiddeld (50 procent). In Kroatië worden mensen minder vaak ziek dan gemiddeld (21 procent). Vakantiegangers die naar risicolanden reizen, nemen opvallend vaker diarreeremmers mee in vergelijking tot vakantiegangers naar Europese bestemmingen (81 procent tegenover 67 procent).


Top 5 reisartikelen
Wat neemt een gemiddelde vakantieganger mee in zijn/haar toilettas?

Diarreeremmers
Desinfectiemiddelen
Anti-misselijkheidsmedicijnen
Laxeermiddelen
Paracetamol/aspirine/ibuprofen

Laat u dus goed voorlichten
Maak 6 tot 8 weken voor vertrek een afspraak met een vestiging van Travel Doctor voor het gezondheidsadvies, de benodigde reisvaccinaties en reisartikelen.


Nieuws & Actueel
28
Jul
PNEUMOKOKKEN
Lees meer
17
Jun
PCR TESTEN
Lees meer
09
Jun
Gordelroos
Lees meer

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mail adres in, om uzelf aan te melden voor
de Travel Doctor Nieuwsbrief
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert