Reizigersadvisering en -vaccinaties
Travel Doctor

Travel Doctor neemt deel aan Vrijwilligerswerkdag 21 november 2009

17-09-2009
Wat doet het met je om vrijwilligerswerk te doen in een derde wereld land? Wat kun je verwachten en hoe wordt hier door de lokale bevolking op gereageerd? Travel Active vindt het erg belangrijk om hier uitgebreid bij stil te staan en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan het welzijn van kinderen in een weeshuis in Guatemala of les te gaan geven op een basisschool in Nepal of Benin. Heb jij altijd al oog in oog willen staan met een cheetah? Dat kan door deel te nemen aan een van onze wildlife projecten in Zuid-Afrika of Namibië. Travel Active helpt je graag bij het maken van een weloverwogen keuze m.b.t. jouw voorkeuren en interesses. Daarom organiseren zij op 21 november een vrijwilligerswerkdag waarbij  vrijwilligerswerk programma's centraal staan, maar ook het verrichten van vrijwilligerswerk in het buitenland in het algemeen.

Invulling van deze Vrijwilligerswerkdag
Op deze dag worden er presentaties gehouden en zijn er verschillende stands waar je terecht kunt voor uitgebreide informatie en kunt genieten van typische hapjes uit de verschillende continenten. Oud-deelnemers vertellen je hoe zij het ervaren hebben om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Daarnaast kun je terecht bij medewerkers van Travel Active voor meer informatie over de projecten die je hulp hard nodig hebben. Bijzonder aan deze dag is dat er een speciale gast is: Augustina Duah, de vrijwilligerscoördinator in Ghana, zal deze dag aanwezig zijn om uit te leggen wat het inhoudt om een 'Africa Experience' te beleven. Ook zal zij een bijdrage leveren aan de presentatie. Augustina staat ook wel bekend als de 'Big Black Mommy' van de vrijwilligers in Ghana! Het medisch reisadvies helpt je direct al je medische voorbereidingen te treffen, want Travel Doctor staat klaar om je te informeren! Er zijn een arts en verpleegkundige aanwezig die je medische reizigersadviezen kunnen geven over de bestemming van je keuze. Voor veel bestemmingen zijn vaccinaties nodig. Wel zo handig om je goed te laten voorlichten. Voor meer informatie, kijk op www.traveldoctor.nl

Voor wie is deze dag bedoeld?
Iedereen die interesse heeft om vrijwilligerswerk in Azië, Afrika of Latijns-Amerika te gaan doen, is welkom op deze dag. Voor deelname aan de vrijwilligerswerkprogramma’s moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben jij nog geen 18? Kom dan gewoon langs om je alvast te oriënteren.

Hoe laat en waar?
Om 10.30 uur gaan de deuren open. De presentatie begint om 11.00 uur. Afhankelijk van het interesse voor deze dag, zal er mogelijk nog een tweede presentatie gepland worden. Houd hiervoor de website in de gaten.

Adres
Bever Zwerfsport Eindhoven:
Leenderweg 202
5644 AB Eindhoven
Voor een routebeschrijving kun je kijken op de website van Bever Zwerfsport.

Meld je alvast aan voor de vrijwilligerswerkdag!
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan op 21 november naar Eindhoven. Wij ontmoeten je graag en helpen je graag verder met al je vragen en je zoektocht naar meer informatie! Meld je hier aan voor deze dag en krijg je uitnodiging toegezonden. De vrijwilligerswerkdag is gratis toegankelijk!
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert