Reizigersadvisering en -vaccinaties
West-Nijlkoorts, Dengue en chikungunya in Europa
Travel Doctor

West-Nijlkoorts, Dengue en chikungunya in Europa

19-07-2012
Ziekten als West-Nijlkoorts, Dengue en chikungunya kwamen vroeger alleen voor in tropische landen, maar dat is verleden tijd. Het West-Nijlvirus werd vorig jaar gevonden in Noord-Italië, in Noord-Griekenland en het zuidwesten van Turkije. De ziekte komt ook voor in Roemenië, Hongarije en Rusland. Verder is het niet ondenkbaar dat met de opwarming van de aarde het aantal tropische ziekten in Europa zal toenemen. Deze ziekten worden overdragen door muggen.

Geen bloed doneren na vakantie in Italië of Griekenland
Bloedbanken weren het bloed van mensen die op vakantie zijn geweest in populaire Europese bestemmingen als Italië, Griekenland en Turkije. Dat meldt het AD. Bloeddonoren die op vakantie zijn geweest in diverse landen in het zuidoosten van Europa mogen na terugkomst vier weken geen bloed geven.

Advies
Travel Doctor adviseert reizigers (met name bloeddonoren) die naar het zuidoosten van Europa (of tropische landen) afreizen om zich in te smeren met een insecterenwerend middel als DEET en hun armen en benen zoveel mogelijk te bedekken. DEET is ook te bestellen via de webshop, zie hiernaast. Voor meer informatie neem contact op met uw Travel Doctor vestiging.
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert