Reizigersadvisering en -vaccinaties
Travel Doctor

Jaargang 2, december 2011

Samenwerkingsverband Liliane Fonds en Travel Doctor (08-12-2011)
Verre landen, andere culturen, maar ook andere reisomstandigheden die extra voorzorgsmaatregelen vergen op het gebied van gezondheid. Dit zijn overeenkomsten waardoor het Liliane Fonds en Travel Doctor een samenwerkingsverband zijn aangegaan.

Travel Doctor wil door de samenwerking met het Liliane Fonds ook aandacht vragen voor de andere zijde van de verre en vaak exotische bestemmingen. Vaak betreft het landen waar ook het Liliane Fonds actief is. Het Liliane Fonds wil de wereld openen voor kinderen en jongeren met een handicap die vaak aan het oog onttrokken worden voor de reizigers naar deze landen. Daarnaast is het Liliane Fonds erbij gebaat haar medewerkers en vrijwilligers  voorzien van de juiste vaccinaties en voorzorgsmaatregelen naar deze projecten te laten reizen.
Nieuwe website Travel Doctor (08-12-2011)
Onlangs is de nieuwe website van Travel Doctor online gegaan. De website heeft een frissere uitstraling gekregen. Daarnaast kunt u nu nog gemakkelijker bijvoorbeeld het advies per land of het laatste nieuws opzoeken of een afspraak maken. Neemt u maar eens een kijkje op: www.traveldoctor.nl. In lijn met het design van de nieuwe website, is ook deze nieuwsbrief in een nieuw jasje gestoken. Heeft u nog tips, dan horen we het graag via nieuwsbrief@traveldoctor.nl
Malaria bij toeristen uit Gambia (08-12-2011)
Vorig jaar zijn er 2 Nederlandse toeristen overleden na een kort verblijf aan Gambia. Zij hadden géén malariatabletten genomen. Met name aan het einde van het regenseizoen (november/december) worden er regelmatig gevallen van malaria gemeld onder reizigers die Gambia bezocht hebben.

Gambia stelt gelekoortsvaccinatie niet verplicht, als één van de weinige landen in West-Afrika. Hierdoor laten minder mensen zich voorlichten door een vaccinatiebureau zoals Travel Doctor. Als een van de goedkope last-minute bestemmingen is Gambia daardoor een belangrijk risicoland in West-Afrika voor het oplopen van malaria.

Bezoek daarom altijd voorafgaand aan een reis naar Gambia een van de 36 Travel Doctor vestigingen voor een persoonlijk advies. Voor heel Gambia wordt het gebruik van antimalariamiddelen aangeraden. Ook andere maatregelen of vaccinaties kunnen nodig zijn. Uw arts van Travel Doctor vertelt het u graag.
36e vestiging Travel Doctor geopend (08-12-2011)
Per 1 oktober is Travel Doctor Kampen geopend.We wensen huisarts Boers en alle medewerkers veel succes! Hiermee is het aantal vestigingen in Nederland nu op 36 gekomen.
Tip voor de Kerstman (08-12-2011)
Kerst staat alweer bijna voor de deur. Heeft u nog geen cadeau voor onder de kerstboom? Voor de wereldreiziger, de backpacker en de globetrotter heeft Travel Doctor een praktisch en origineel cadeau om de wereld te verkennen. Allerlei reisartikelen, zoals een EHBO kit, klamboe en zonnemelk om gezond op reis te gaan en gezond weer terug te komen! Dit wereldpakket en andere tips kunt u bestellen via onze webshop.
We wensen u alvast hele gezellige feestdagen en een gezond en reislustig 2012!
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert