Reizigersadvisering en -vaccinaties
Travel Doctor

Jaargang 2, juni 2011

Veel vakantiegangers reizen zonder vaccinaties (28-06-2011)
Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers die het afgelopen jaar naar Turkije, Egypte, Marokko of Kroatië zijn geweest, zich niet hebben laten vaccineren tegen Hepatitis A en/of B. De redenen hiervoor zijn de noodzaak er niet van inzien (46 %) en de kosten te hoog vinden (26%). Maar liefst 40% van de Nederlanders weet bovendien niet of de zorgverzekeraar de vaccinaties vergoedt.

Inentingen voor de vakantie vaak gratis! (28-06-2011)

Vaccinaties voor uw vakantie hoeven niet duur te zijn. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten via de aanvullende pakketten. Klik hier om te kijken of uw verzekering de kosten ook vergoedt. Waarom zou u onnodig gezondheidsrisico lopen?

 

Reizigersdiarree: de meest voorkomende kwaal op vakantie (28-06-2011)
20- 50% van de vakantiegangers naar zonnige bestemmingen krijgen hier helaas mee te maken. Meestal wordt reizigersdiarree veroorzaakt door voedsel of drinkwater besmet met de darmbacterie E.coli. Ook al is er in de meeste gevallen niets ernstigs aan de hand en is de ziekte na 2-5 dagen voorbij, u kunt er wel goed last van hebben en die geboekte excursie wordt moeilijk. In 20 tot 30% van de gevallen is zelfs enkele dagen bedrust vereist. Kortom: een reizigersziekte die u liever niet oploopt. Maar waar is de kans op besmetting het grootst? Egypte is de absolute nr. 1 in dit lijstje. Voor de  top-10 en voorzorgsmaatregelen om reizigersdiarree te voorkomen klik hier voor de volledige tekst.
Gezond op reis, gezond weer terug! (28-06-2011)

Veel Nederlanders vertrekken binnenkort weer naar landen waar de hygiëne niet zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland. Met een goede voorbereiding is de kans veel groter dat u ook weer gezond in Nederland terugkeert. Maak daarom een afspraak met Travel Doctor voor advies, hygiënetips en de benodigde vaccinaties. We nemen graag de tijd voor u en kijken als arts o.a. ook naar uw medische achtergrond. Wij wensen u alvast een prettige en gezonde vakantie!

Lareb MSD TravelSafe Travel Alert