Reizigersadvisering en -vaccinaties

Gezond genieten van de reis

Om van een reis te kunnen genieten, is gezondheid heel belangrijk. Maar belangrijker dan gezond vertrekken, is gezond terugkomen. Wie goed voorbereid op reis gaat, heeft meer kans om gezond te blijven. Dat begint met kennis over alledaagse zaken als hygiëne op de plaats van bestemming. Zo is het kraanwater in veel landen buiten Nederland voor ons niet drinkbaar.

Travel Doctor kent de voorwaarden voor een gezonde reis. We hebben alle kennis over uw plaats van bestemming. We kunnen de informatie die voor u relevant is, helder voor u op een rij zetten. Zo weet u wat u zelf kunt doen om gezond te genieten van uw reis.

Wat neemt u mee?


Met de juiste bagage kunt u veel problemen op reis voorkomen. Zo is een goed uitgeruste reisapotheek met voldoende voorzorg tegen bijvoorbeeld koorts, uitdroging of diarree onontbeerlijk. Maar ook alle voorzorgsmiddelen die specifiek bij uw reisdoel horen zijn onmisbaar. Denk maar aan muggenmelk en een klamboe in malariagebieden. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat een op de 15 reizigers tijdens de reis een ongeval krijgt. Mede hierom is het zeer belangrijk te vaccineren tegen Hepatitus B.

Voor een downloadbare PDF van een goede reisapotheek klikt u hier. Voor een reisapotheek die perfect aansluit bij reisdoel, uw gezelschap en uw bestemming gaat u langs bij de Travel Doctor bij u in de buurt. Deze weet precies welke medische voorzorg u kunt treffen. Bovendien houdt Travel Doctor als arts rekening met uw medisch dossier of dat van uw reisgenoten.
Lareb MSD TravelSafe Travel Alert