Reizigersadvisering en -vaccinaties
Travel Doctor

Vaccinaties en inentingen voor Israël.

De kleurcode van het reisadvies voor Israël staat per 14 april 2024 op rood. Reis niet naar Israël. Lees hier het volledige reisadvies voor Israel.

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziektes die in Israël voorkomen.

Zorg ervoor dat u altijd goed beschermd op reis gaat.

Voor Israël heeft u onderstaande vaccinaties nodig (afhangend van uw gezondheid, reisdoel en reisduur). Maak een afspraak bij TravelDoctor en laat u adviseren en vaccineren. 

Vaccinaties Israël

Hepatitis AAanbevolen bij verblijf onder primitieve omstandigheden
RabiesHoog risico op rabies, huisdieren mogelijk besmet, vaccinatie voor risicogroepen aanbevolen


Reisziektes Israël

Dengue (knokkelkoorts)Geen gegevens over dengue. De vector komt wel voor
Reizigersdiarree
SOA
Wat is Dengue (knokkelkoorts)?
Dengue (knokkelkoorts) is een virusziekte die wordt overgedragen door de beet van een mug. Deze mug komt overdag voor.

Symptomen
De symptomen van Dengue zijn een plotselinge en snel oplopende koorts, spier en gewrichtspijnen, diarree, pijn achter de ogen, hoofdpijn, soms huiduitslag

Voorkomen
Indien u naar een land reist waar Dengue voorkomt is het belangrijk dat u zich overdag goed tegen muggenbeten beschermt. Dit kan door middel van muggenwerende insektenspray met DEET erin, bedekkende kleding te dragen en eventueel een klamboe (geïmpregneerd muskietennet) te gebruiken tijdens de middagdutjes. Vanaf 2023 is er in Nederland een vaccin beschikbaar ter voorkoming van Dengue. Dit vaccin is geschikt voor personen van 4 jaar en ouder. Een volledige reeks Dengue-vaccinaties omvat twee injecties, waarbij de tweede injectie drie maanden na de eerste wordt gegeven. Overleg met uw reizigersadviseur om te bepalen of vaccinatie voor u mogelijk en aanbevolen is.

Wat is Hepatitis A?
Hepatitis A is een ontsteking van de lever, die wordt veroorzaakt door het hepatitis A virus. Hepatitis A is erg besmettelijk waardoor mensen die besmet zijn met het Hepatitis A virus, ook andere mensen kunnen besmetten zonder dat zij zelf ziekteverschijnselen hebben.

Symptomen
Mensen met een Hepatitis A infectie hebben vaak last van hoofdpijn, buikpijn, diarree en misselijkheid. Tevens hebben zij vaak koorts en minder trek in eten. De urine kan donkerder van kleur worden en de ontlasting juist lichter van kleur. De huid en het oogwit kunnen gelig van kleur worden

Voorkomen
Als u op reis gaat naar een land waar Hepatitis A voorkomt wordt een vaccinatie aanbevolen. Twee vaccinaties tegen Hepatitis A zorgen voor een bescherming van minimaal 25 jaar.

Wat is Rabies?
Rabies, ookwel hondsdolheid genoemd is een virusinfectie van de hersenen of ruggenmerg. De besmetting vindt plaats via een beet, krab of lik van een besmet dier. Het speeksel veroorzaakt de besmetting.

Symptomen
De symptomen van Rabies kunnen nogal wisselen. Meest voorkomende symptomen zijn abnormale gevoelens in het gebeten lichaamsdeel. Hierna treedt er een verhoogde prikkelbaarheid op soms met spierkrampen. Door het verlammen van de kaakspieren kan een persoon met rabies gaan kwijlen. Hierna ontstaan verlammingsverschijnselen en uiteindelijk coma en overlijden.

Voorkomen
Indien u naar een land reist waar Rabies voorkomt en u een verhoogd risico loopt wordt een Rabiesvaccinatie geadviseerd. Het schema van Rabies bestaat uit 2 vaccinaties en geeft daarna een levenslange bescherming tegen het antistof MARIG. Indien men gevaccineerd is blijft het belangrijk om na een beet, krab of slik van een dier toch een arts te bezoeken voor eventuele post-expositie vaccinaties.



Wat is Reizigersdiarree?
Reizigersdiarree wordt meestal veroorzaakt door een bacterie. Soms kan echter ook een virus of een parasiet de oorzaak zijn. Reizigersdiarree is meestal onschuldig maar kan uiteraard erg vervelend zijn.

Symptomen
De symptomen van reizigersdiarree zijn buikkrampen, misselijkheid, diarree en soms ook overgeven. De symptomen kunnen vrij plotseling optreden maar zijn vaak na drie tot vijf dagen over.

Voorkomen
In Nederland bestaat er een vaccin in de vorm van een drankje om reizigersdiarree te voorkomen. Verder is het tijdens de reis belangrijk om een goede hygiëne in acht te nemen. Mocht er dan toch diarree optreden is het belangrijk om ORS te gebruiken om uitdroging tegen te gaan.

Wat is SOA?
Een SOA ( seksueel overdraagbare aandoening ) is in het buitenland gemakkelijk op te lopen. Uit onderzoek is gebleken dat veel reizigers onbeschermd seksueel contact hebben tijdens hun vakantie.

Symptomen
Er zijn veel verschillende soorten SOA's die elk hun eigen klachten hebben. Bepaalde SOA's kunnen zelfs zonder symptomen optreden. Als er toch klachten optreden zijn het vaak: afscheiding uit de penis, vagina of anus, branderig gevoel tijdens of na het plassen, zweertjes of wratjes bij de geslachtsdelen, jeuk aan de geslachtsdelen of de anus, pijn in de onderbuik en pijn bij het vrijen.

Voorkomen
Vrij altijd veilig en neem vanuit Nederland goede, betrouwbare condooms mee. Laat u voor de reis eventueel vaccineren tegen Hepatitis B.



Alle adviezen die hier worden gegeven zijn globaal. Het definitieve advies is persoonsgebonden en zal tijdens het consult nader worden toegelicht.
Maak een afspraakKies een andere bestemmingReisapotheek checklist
/vaccinaties-afrika/ /vaccinaties-australie-en-pacific/ /vaccinaties-azie/ /vaccinaties-europa/ /vaccinaties-europa/ /vaccinaties-midden-amerika/ /vaccinaties-midden-oosten/ /vaccinaties-noord-amerika/ /vaccinaties-voormalige-sovjetunie/ /vaccinaties-zuid-amerika/
Meer over vaccinaties en reisziekten