Reizigersadvisering en -vaccinaties

Wat is Buiktyfus?

Sommige reisziekten kunnen worden voorkomen door middel van vaccinaties en andere ziekten vragen om andere (voorbereidings)maatregelen. Heeft u een inenting nodig voor een reisziekte? Maak een afspraak en laat u door ons informeren, adviseren en vaccineren. De reisziekten die u op kunt lopen verschillen per land en daarmee ook de benodigde vaccinaties. Voor meer informatie over de potentiële (reis)ziekten bekijk ons vaccinatie advies per land. Onderstaand een overzicht van reisziekten die u op uw bestemming op kunt lopen:
 

Buiktyfus is een infectie die veroorzaakt wordt door de Salmonella typhi bacterie. Buiktyfus wordt opgelopen via besmet water of voedsel.

Symptomen


De symptomen van Buiktyfus zijn koorts, algemene malaise, obstipatie (verstopping), hoofdpijn en (bloederige) diarree. Zonder behandeling kunnen er ernstige complicaties optreden waardoor ziekenhuisopname vaak noodzakelijk is.

Voorkomen


Als u op reis gaat naar een land waar Buiktyfus voorkomt wordt een vaccinatie aanbevolen. Eenmalige vaccinatie biedt bescherming voor 3 jaar.

Lareb MSD TravelSafe Travel Alert