Reizigersadvisering en -vaccinaties

Wat is Cholera?

Sommige reisziekten kunnen worden voorkomen door middel van vaccinaties en andere ziekten vragen om andere (voorbereidings)maatregelen. Heeft u een inenting nodig voor een reisziekte? Maak een afspraak en laat u door ons informeren, adviseren en vaccineren. De reisziekten die u op kunt lopen verschillen per land en daarmee ook de benodigde vaccinaties. Voor meer informatie over de potentiële (reis)ziekten bekijk ons vaccinatie advies per land. Onderstaand een overzicht van reisziekten die u op uw bestemming op kunt lopen:
 

Cholera is een ontsteking van de darm die veroorzaakt wordt door met de Vibrio cholerae bacterie besmet voedsel en water. Bepaalde landen eisen een choleraverklaring. Dit is een stempel "cholera not indicated" en is levenslang geldig.

Symptomen


De symptomen van Cholera zijn plotseling ontstane diaree en braken. De ontlasting wordt waterdun zonder pijn of krampen. Deze waterdunne diarree kan oplopen tot 10 liter per dag.

Voorkomen


In Nederland is er een vaccin tegen cholera beschikbaar in de vorm van een drankje wat tevens beschermt tegen de ETEC bacterie. Dit is de meest voorkomende bacterie die reizigersdiarree veroorzaakt.

Lareb MSD TravelSafe Travel Alert