Reizigersadvisering en -vaccinaties

Wat is Malaria?

Sommige reisziekten kunnen worden voorkomen door middel van vaccinaties en andere ziekten vragen om andere (voorbereidings)maatregelen. Heeft u een inenting nodig voor een reisziekte? Maak een afspraak en laat u door ons informeren, adviseren en vaccineren. De reisziekten die u op kunt lopen verschillen per land en daarmee ook de benodigde vaccinaties. Voor meer informatie over de potentiële (reis)ziekten bekijk ons vaccinatie advies per land. Onderstaand een overzicht van reisziekten die u op uw bestemming op kunt lopen:
 

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een parasiet. De parasiet wordt op de mens overgedragen door middel van een steek van een malariamug. De malariamug steekt van zonsondergang tot zonsopgang.

Symptomen


De symptomen van Malaria lijken in het begin vaak op een griepje. De klachten die optreden zijn koorts, koude rillingen, spierpijn en hoofdpijn.

Voorkomen


Indien u naar een land reist waar malaria voorkomt wordt geadviseerd om malariatabletten te slikken. Verder wordt het gebruik van DEET en een klamboe geadviseerdLareb MSD TravelSafe Travel Alert